Zomerhitte: goed voorbereid de weg op

zomer binnenbanden wielrennen

De zomerse temperaturen vragen om een gedegen voorbereiding voor fanatieke wielrenners. Voorkom pech op de weg met de juiste aanpak. Dat begint bij goed materiaal, zoals goede binnenbanden voor de racefiets, prettige fietskleding en de perfecte pomp.

Veilig op pad met butyl binnenbanden

Binnenbanden kunnen gevoelig zijn voor hitte. Zorg daarom dat je binnenbanden van butyl hebt. Butyl is namelijk hittebestendig en zorgt ervoor dat je binnenbanden zelfs de hoogste temperaturen op het wegdek prima aankunnen. Latex binnenbanden kunnen hier bijvoorbeeld minder goed tegen, waardoor het risico op een klapband groter is.

Een extra binnenband bij de hand is raadzaam in geval van nood. Let bij het aanschaffen van binnenbanden goed op het juiste formaat van je wiel en het ventiel. Hierbij maakt het ook uit of je een Hollands ventiel hebt of een Frans ventiel. Kijk hier welke cycle binnenbanden we allemaal in het assortiment hebben.

Snel weer op weg met de CO2 pomp

Een goede bandenspanning is belangrijk voor een prettige rit. Met de traditionele handpomp voor onderweg of voetpomp voor thuis is het prima om voldoende luchtdruk in de banden te krijgen. Nu is er ook een revolutionaire methode om onderweg supersnel je banden weer op topspanning te krijgen. Met de CO2 pomp maak je gebruik van patronen die gevuld zijn met koolstofdioxide. Deze handzame pomp bevestig je eenvoudig op je fiets en mocht het nodig zijn heb je binnen enkele seconden weer voldoende lucht in je banden. Het vergt even oefening, maar als je het eenmaal een keertje geprobeerd hebt is het een koud kunstje. Letterlijk koud, want het gebruik van CO2 patronen zorgt ervoor dat je velgen lijken te bevriezen. Wil je meer weten over hoe de CO2 pomp te gebruiken en hoe je de patronen veilig hanteert?

Investeer in goede fietskleding

Alles wat je verder nodig hebt voor een geslaagde zomerdag racen is een geschikte wieleroutfit. Denk hierbij aan draagcomfort, zeker als je lange afstanden aflegt. Maar vergeet ook niet dat een dag in de zon een risico om te verbranden met zich meebrengt. Tegenwoordig zijn er geavanceerde materialen die uv-straling tegenhouden. Sommige kleding heeft daarnaast ook nog het prettige neveneffect transpiratie af te voeren. Zo blijf je lekker droog en fris tijdens het fietsen. Bekijk de aanbiedingen op onze website om de perfecte zomeroutfit voor de race te vinden. Voor zowel mannen als vrouwen is er een ruim aanbod om uit te kiezen.

Geef een reactie