Verhoog je prestaties met de juiste kleding

Photo by dylan nolte on Unsplash

Wanneer je klaar bent voor the next level of gewoon waarde hecht aan hoge kwaliteit en comfort is het tijd om te investeren in gespecialiseerde fietskleding. Vanuit de professionele wielersport wordt voortdurend gewerkt aan het innoveren en verbeteren van de sportkleding. De wieler gear blinkt daarom uit in geavanceerde aerodynamische materialen, waarbij het draait het om zo min mogelijk weerstand op het materiaal te vangen en dus een zo hoog mogelijke snelheid te bereiken.

State of the art fietskleding

De toepassing van technologie en wetenschap maken het verschil. Niet alleen zorgt de toepassing van kennis over aerodynamica en materiaalsoorten voor betere prestaties, ook qua draagcomfort is er een wereld gewonnen. Niet voor niets kiezen professionele renners voor state of the art fietskleding. Zo voelen de gebruikte materialen koel aan en absorberen ze geen vocht zodat de kleding niet zwaar of klam wordt. Het is belangrijk dat de stof kan ademen en tegelijkertijd een aangename stevigheid biedt. Bescherming tegen UV-straling en transpiratievocht, maar ook tegen koude temperaturen. Populair zijn de naadloze pakken, die soepel en comfortabel zitten en bovendien zijn voorzien van een geavanceerde zeem. Een beetje wielrenner weet dat een goede zeem het verschil kan maken, zeker bij lange tochten. Minder wrijving, betere demping en waterafstotende eigenschappen zorgen ervoor dat het rijden een stuk aangenamer voelt. Een must als je je eigen snelheidsgrenzen wilt verleggen!

Een materiaal voor ieder seizoen

Afhankelijk van het seizoen kies je voor lange of korte kleding. Als je voor langere tochten in een kouder gebied gaat is het aan te raden om voor kleding te kiezen die goede isolatie biedt, bijvoorbeeld van het materiaal tempest. Tempest heeft als bijzondere eigenschappen dat het zowel warmte vasthoudt en kou weert, maar toch ademend en bovendien waterafstotend is. Van dit materiaal bestaan bijvoorbeeld ook overschoenen, die je voeten warm en droog houden. In de zomer is juist weer een pak van airmesh aan te raden voor een verkoelend effect tijdens de warmste dagen.

Wat je ambities ook zijn, of je beginner bent of al een gevorderde wielrenner, gun jezelf de voordelen van topkwaliteit. Zo haal je meer uit jezelf en meer plezier uit het rijden.

Geef een reactie