Waarom rijden er nu zoveel mensen op de Continental 4000S II?

De Continental GP 4000S II vouwband is sinds enkele jaren één van de populairste banden onder de fietsers. Maar waarom dan? Welke eigenschappen heeft deze band, hoe is de verhouding ten opzichte van andere banden? Daarin proberen we jullie hieronder in mee te nemen.

Zo Kiest u de juiste fietsband?

Wat beïnvloed de keuze voor een band? Bij een deel van de wielerliefhebbers gaat de argumentatie niet veel verder dan, ‘die lagen er op toen ik ze kocht’, of ‘die rij ik altijd’, of ‘die legt m’n mannetje er altijd op’.

Er zijn natuurlijk ook genoeg onder ons die op zoek zijn naar specifieke eigenschappen.

De vijf belangrijkste eigenschappen zijn:

  • rolweerstand
  • grip
  • lekbestendigheid
  • duurzaamheid
  • rolweerstand
  • gewicht

Sommige van deze eigenschappen gaan hand in hand, andere niet. Waardoor compromissen bijna altijd moeten worden gemaakt. Wedstrijdrenners zijn op zoek naar een (dunnere) band met lagere rolweerstand en hoge grip, maar die levert duidelijk in op de lekbestendigheid en de duurzaamheid. Een ‘sterkere’ band met meer gewicht zal langer meegaan, maar is minder in de bochten. Hieruit blijkt al dat een allround band kan, maar dat er dan op alle aspecten concessies moeten worden gedaan ten opzichte van de banden die zich op specifieke aspecten richten.

Rolweerstand van de 4000S II
Qua rolweerstand kan de Conti 4000S II niet mee met de echte racers of de echte TT banden, zoals de Continental Grand Prix TT. Maar de lekbestendigheid is een stuk lager en deze band slijt dan ook een stuk sneller.


Wat grip betreft is de Continental 4000S II een topper.

Specifieke racebanden zoals de Vittoria Corsa G+ scoren beter, maar de Conti kan zich daar net onder met de beste meten.

Lekbestendigheid & Duurzaamheid
De focus ligt bij deze band niet op de lekbestendigheid, zoals bij de Michelin Pro4 Endurance, de Durano Plus of de Vredestein Fortezza Senso Xtreme weather, maar desondanks wordt met de Continental 4000S II toch een hoog kilometrage behaald. Qua duurzaamheid geldt eigenlijk hetzelfde als bij de lekbestendigheid, de 4000S II doet het prima. Zelfs in verglijking met banden zoals de Schwalbe Durano en de nieuwe  Vittoria Rubino Pro Endurance G+

Gewicht van de band
Het gewicht van de 4000S II is ‘normaal’. En eigenlijk voor een allround band nog aan de lage kant. Voor de 23 mm komt het op iets meer dan 200 gram per stuk.

De eindconclusie van Cycle.nl

Ondanks dat het moeilijk is om alle vijf belangrijke aspecten te verenigen in één band lijkt Continental daar nog steeds als beste in te slagen. Zowel voor de sportieve als recreatieve fietser is dit een band met veel mogelijkheden en een lange levensduur! De echte reden waarom er toch zoveel fietsers trouw blijven aan deze band.

Continental 4000S II kopen?

De  Contentental 4000S II vouwband met aanbieding van 59,95 voor 35,95 Euro vindt u in onze webshop.

Geef een reactie