Eurobike 2018; veel te zien, weinig innovatie

Afgelopen week waren we in het Zuid-Duitse Friedrichshafen op de Eurobike. Eurobike is de grootste fietsbeurs van Europa waar de professionals uit de wielerbranche al het nieuws krijgen gepresenteerd voor het volgende jaar. De indrukken hebben we, nu het vertalen naar onze winkel. In deze blog een aantal opvallende dingen die we jullie willen meegeven.

Indoor training
Het trainen in de wintermaanden of bij slecht weer blijft een ding. Tacx was één van de pioniers op dit gebied. Maar tegenwoordig zijn vele merken in dit segment gesprongen en is er voortdurend nieuws. Ondanks de verschillende merken trainers kun je tegenwoordig wel allemaal in één ‘wereld’ tegen elkaar rijden en trainen. Iedereen met een trainer met Bluetooth of ANT+ op de trainer kan op Zwift tegen anderen en verschillend parcours rijden. Één van de grootste innovaties die gepresenteerd werd op de beurs was van onze leverancier Wahoo, de Wahoo Kickr Climb. Op onderstaande foto zie je de Kickr Climb. De Kickr Climb is zowel op de Wahoo Kickr als de Wahoo Kickr Snap te gebruiken en geeft een nieuwe dimensie aan indoor trainen! Bergop rijden is nu ook echt bergop met de stijgingsmogelijkheden tot +20% en dalen tot -10%. De Wahoo Kickr Climb is eind dit jaar verkrijgbaar. De nieuwe Kickr’s zijn hierop aangepast en nu ook geschikt gemaakt voor steekassen.

ClimbJPG    climb1

Fietsen
Het meest opvallende wat betreft de racefietsen was de afwezigheid van een groot aantal merken. Specialized, Cannondale, Cervélo, Trek, zomaar een greep uit de bekende merken die verstek lieten gaan. Waarschijnlijk omdat deze merken organiseren een eigen event waarop ze hun eigen dealers het nieuws voor 2018 laten zien. Uitzonderingen waren BMC, Steven, Scott, Bianchi, Colnago, Ridley, Storck, die prominent aanwezig waren. Bianchi had met hun Ferrari project een echte publiekstrekker mee.

ferrari

De grote opmars van Elektrische fietsen was te zien over heel de beurs, maar ook in het sportieve MTB en Race segment zie je dit toch terug bij een aantal merken die op de trend inspelen, zoals Ridley en Scott met een MTB in dit segment.

Wielbouwers
Aan wielbouwers tegenwoordig geen gebrek. Bekende merken zoals ENVE, Vision en HED waren prominent aanwezig, maar daarnaast ook vele ‘kleinere’ wielbouwers die laten zien wat ze in huis hebben. Ook hier wat afwezigen, zoals de aan fietsmerken gelieerde merken als Bontrager en Roval. Mavic had ook geen eigen stand.

Accessoires
Accessoires waren er natuurlijk genoeg, merken uit ons assortiment zoal SKS, Topeak en SuperB hadden een mooie presentatie.

Banden
Vittoria was de afwezige, waar Schwalbe en Continental serieus werk hadden gemaakt van hun stand. Daarnaast had ook Pirelli als nieuwkomer op de markt serieus uitgepakt!

Kleding
Onze leverancier Bioracer had een nette stand met een award winnende innovatie, het koelvest. Het vest kun je met koud water overgieten zodat het de renner in de hitte blijft koelen. De wintercollectie zag er wee strak en kwalitatief goed uit. Binnenkort meer bij ons!

bioracer vest

Verder hebben we een aantal nieuwe, potentiële leveranciers gesproken als aanvulling of vernieuwing van ons assortiment! Hou onze site en nieuwsbrieven goed in de gaten!

 

Geef een reactie