Banden voor de winter? Continental GP 4-season!

De winter komt eraan, kouder weer, gure wind. Dit alles zorgt voor aangepaste kleding, voor sommige ook kortere ritten. Maar wat te doen met de banden? Door het weer ligt er meer vuil op de weg. Door het natte wegdek blijft er meer aan de banden plakken. Sommige houden vast aan hun banden waar ze altijd op rijden. Anderen kiezen toch voor een band met wat meer anti-lek zekerheid.

Meer anti-lek zekerheid, waar kies je dan voor? Ieder merk heeft wel een band die beter geschikt is voor de komende maanden. Continental heeft daarvoor de Grand Prix 4-season. Deze is alleen in zwart beschikbaar in 23, 25 en 28 mm. Na vele testen is gebleken dat deze band z’n belofte nakomt. Lekbestendigheid is zeer goed, zelfs op andere ondergronden dan asfalt, zodat je zelfs off-road paden in de winter niet hoeft te mijden.

Ondanks de zeer goed lekbestendigheid is de impact op de rolweerstand beperkt. Deze is er natuurlijk wel, maar de kleine invloed die er is neemt menigeen op de koop toe. Als je de wintermaanden maar niet stil komt te staan langs de kant van de weg, voor een nieuwe lekke band.

De keuze van de breedte is voor iedereen puur persoonlijk. Wat opvalt is dat de 25 mm band opvallend veel comfort heeft. De 23 mm stuurt natuurlijk (theoretisch) wat sneller, maar volgens ons weegt dat niet op tegen het extra comfort van de 25 mm.

Nadelen aan deze band kunnen we niet direct ontdekken. Als we dan toch iets moeten noemen is het dan toch de slijtvastheid. Continental banden staan er om bekend toch wat sneller te slijten. De achterband op het voorwiel aanbrengen kan daar wel wat voor extra levensduur zorgen.

Meer info vind je ook op de site van Continental!

Vergelijkbare banden van de concurrentie zijn de Schwalbe Durano Plus, Vittoria Rubino Pro Endurance G+ en de Michelin Pro 4 Endurance V2.

Geef een reactie